Till senaste kommentaren

Vilka halter av diterpener / lipiden cafestol finns i ert kaffe?

Kaffebönor innehåller diterpener, men sedan beroende på kok/bryggmetod så försvinner mer eller mindre av dessa innan de når den som dricker. Vilka halter kan uppmätas i ert kaffe? Och finns det någon skillnad mellan era olika maskiner i den frågan?
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Louise,

    Då har jag fått svar från vår Coffee Master gällande diterpener. Han svarar:

    De flesta maskiner på marknaden använder stålfilter när kaffet bereds. Det innebär att inget av de ämnen som benämns i frågan filtreras bort.
    Det är att betrakta som kokkaffe, eller espresso.
    För att minska förekomsten av dessa ämnen behöver ett pappersfilter, liknande de som används i kaffebryggare.
    Det var vanligt förekommande i kaffemaskiner för ett antal år sedan, men nu för tiden används nästan uteslutande stålfilter.
    Personer som är överkänsliga mot förekomsten av nedan avråds från större mängder ofiltrerat kaffe. Någon kopp då och då är dock inte skadligt.

    Mvh
    Linda Client Experience

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.