Varför står det "Töm Sumpbehållaren" när den redan är tömd (Cremona XL/Farini/Teviolo)?

Orsaken är nästan alltid att man öppnat hela fronten på kaffemaskinen för att tömma sumpbehållaren. Då känner inte Cremona XL /Farini eller Teviolo att man tömt den. För att lösa problemet måste man se till att den övre fronten (med nyckeln) är helt stängd och sedan ta ut sumpbehållaren igen i minst 10 sekunder innan man sätter tillbaka den igen.

Ibland kan man behöva stänga av kaffemaskinen i minst 5 sekunder innan man gör ovanstående procedur. Testa att bryta strömmen om ni inte fick igång maskinen och återupprepa stegen. Nedanstående bilder är på hur man tömmer sumpbehållaren på Farini/Teviolo, men principen är densamma på Cremona XL.Här kommer man åt behållaren utan att öppna den övre delen av fronten (dörren). På alla modeller behöver man lyfta upp den nedre fronten något för att få loss den.Löser inte denna procedur problemet måste man felanmäla kaffemaskinen till vår kundservice.

Felanmäl med ert ID-nummer, en kontaktperson (med telefonnummer) via felanmalan@selecta.com eller ring på 0770-85 85 85 knappval 2.

Selecta Kundservice (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.