Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför säger ni vitt istället för mjölk?

Enligt EU:s fastställda definition av mjölk skall beskrivningen av drycken inte innehålla ordet mjölk i de fall produkten inte är 100 % mjölkbaserad. Pulver som är helt baserad på mjölk kan dock kallas mjölkpulver och kompletteras med en blå dekal som tydliggör innehållet. Endast när man använder färsk mjölk kan man enligt definitionen säga kaffe med mjölk.

I samarbete med branschföreningen arbetade Selecta 2010 fram en ny benämning för »kaffe med mjölk« som skall vägleda ditt dryckesval. Den nya benämningen blev »kaffe vitt« och med tillägget »vitt« vid övriga blandade drycker, till exempel »cappuccino vitt« eller »caffè latte vitt«.

Vi har ett brett produktsortiment och erbjuder flera olika alternativ utifrån de behov och önskemål våra kunder har. Utöver 100 % mjölkpulver, Selecta Whitener och Gourmet Topping, har vi t ex portions-förpackningar av mjölk med lång hållbarhet som kan placeras bredvid maskinen.

Vi har också kaffemaskiner med färsk mjölk och de finns i vårt sortiment Arom & Atmosfär för dig som vill ha det bästa.
Selecta Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Jag önskar innehållsdeklaration på vitt? Vi har kaffemaskin:
  Amalfi Fresh Brew (ftb)
  Färskbryggt kaffe,cappuccino, café au lait, caffè latte, macchiato, choklad, cacaocrème, wiener melange, chocoffee och hetvatten.
  Mvh/Klaus

 • Hej Klaus

  Välkommen till vårt nya forum! Man kan använda olika pulver till Amalfi ftb, men ifall jag har ID-nummer eller kundnummer kan jag titta på vad som köpts in till den maskinen. De produkter man köper från oss finns listade på webbutiken här: https://shop.selecta.se/tillbehor-kaffe-te/mjolkpulver.html. Ifall man exempelvis tittar på Selecta Whitener innehåller det följande:

  Glukossirap (57,8%), hydrerat vegetabiliskt fett, mjölkprotein, stabiliseringsmedel E340, E452, emulgeringsmedel E471, klumpförebyggande medel E341,färgämne E160.  Jag hoppas detta är till någon hjälp, återkom gärna om du behöver mer information.

  Mvh

  Öjvind

  Öjvind Kundservice
 • Syftar värdena i tabellen ovan på det outblandade pulvret, eller det man får i koppen (dvs med vatten)?
 • Hej Jimmy

  Välkommen till forumet! Det är själva pulvret utan vätska, finns sedan olika kombinationer av drycker. I detta inlägg går vi in på kalorier i dryckerna: https://kundforum.selecta.se/org/selecta/d/hur-manga-kalorier-innehaller-kaffet/

  Återkom om du har fler frågor!

  Mvh

  Öjvind
  Öjvind Kundservice
 • Ni använder alltså inte ordet mjölk eftersom EU inte tillåter er att kalla något som inte är mjölk för mjölk. Det är rimligt tycker jag. Men ni hade väl ändå inte skrivit Caffè latte mjölk eller café au lait mjölk? Det blir ju kaka på kaka! Stämmer det verkligen att EU tillåter er att använda orden latte och lait? Kraven för att skriva latte och lait bör väl vara desamma som för att skriva mjölk? EU har väl inte begränsat direktivet att bara gälla svenska?
 • Hej! Ni har inga planer på att börja använda växtbaserad mjölkalternativ? Typ glutenfri havremjölk (soja kanske bli knepigare pga allergen osv!). Skulle underlätta för många på många arbetsplatser! Eller på de större arbetsplatserna kunna ha två olika automater. En med mjölk i, en med havremjölk i!

  Efterfrågan på mjölkfria produkter ökar ständigt hela tiden...så varför inte ligga i framkant där och erbjuda lite extra bea service 😉 


 • Hej Jakobo och Hampus

  Välkomna till forumet!

  Jag känner inte till någon EU-bestämmelse kring latte eller au lait, kan möjligen vara att de anses vara dryck med någon form av mjölkprodukt. Men nu vet jag inte vad EU väljer att gå på. Finns drycker med de namnen som har ersättningsalternativ till vanlig mjölk på marknaden.

  Vi ser självklart över olika alternativ men har än så länge valt att rekommendera att man tar vanligt bryggkaffe och sedan tillsätter exempelvis havremjölk. Efterfrågan behöver vara rätt hög eftersom det kräver att man ser över recepten och troligen inte lätt kan växla mellan alternativen (utan att även recepten ändras). 

  Mvh

  Öjvind

  Öjvind Kundservice
 • men varför smakar det så äckligt? :O
 • Hej Erik

  Tråkigt att höra att du inte tycker det smakar bra. Det kan finnas många anledningar till en försämrad smak. Vi kan skicka ut en tekniker och tittar över eran maskin för att se om det finns tekniska orsaker till att det inte smakar som det ska som ett första steg.
  För inga livsmedel ska smaka illa, då är det något fel. Hör av dig till mig med mer information så ska vi självklart göra allt vi kan för att hjälpa dig med detta.
  Annmarie Chef Kundservice
 • Håller med om att mjölkfria alternativ hade uppskattats, dessutom har veganvågen slagit in men även många kollegor som annars brukar mejeriprodukter vill hellre ha tex Oatlys iKaffe i sin kopp än komjölk.
 • Hej Ida

  Tack för feedbacken, vi ser hela tiden över efterfråga och utbud.
  Vi har iKaffe i webbutiken: https://shop.selecta.se/oatly-ikaffe-1-liter.html?___SID=U  Dock inget att fylla på i kaffemaskinen utan det är svartkaffe som gäller då (sen kan man fylla på iKaffe själv). Ifall man vill ha crema/skum på cappuccino eller liknande har vi ännu inte lyckats med växtalternativ.

  Mvh

  Öjvind
  Öjvind Kundservice
 • Hej!
  Vad innehåller cholkaden i era kaffemaskiner? Kan det innehålla mjölkprotein?
 • Hej Dennis

  De kan innehålla mjölkprotein. Allt chokladpulver som vi säljer innehåller mjölk i någon form. https://shop.selecta.se/varma-drycker/chokladpulver.html Alla har allergiinformation Mjölk om du tittar på fliken ytterligare information på respektive produkt.

  Vilket pulver som finns i vilken kaffemaskin varierar så det går tyvärr inte att säga. Eventuellt kan vi få fram det med ID-nummer på kaffemaskinen.

  Mvh

  Öjvind
  Öjvind Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.