Varför får vi bara vatten istället för kaffe när maskinen är påfylld (Ferrara/Lioni)?

Ifall man har kaffe i maskinen (vilket man bör kontrollera först) kan orsaken vara att man glömt dra ut de gröna spärrarna/slutarna. Det är speciellt vanligt när man nyligen fyllt på kaffe. En annan möjlighet är att tratten under kvarnen är överfull och behöver rengöras. I det fallet kommer det inget kaffe ned i bryggenheten.

Gröna spärrarna/slutarnaDra ut den eller de gröna slutaren/slutarna tills det tar stopp. Ca 5 cm.Här är spärrarna intryckta på en Ferrara Duo, vilket de skall vara när man lyfter ut och sätter tillbaka kaffebehållaren.Här är de öppna och låter kaffebönorna komma ned till kvarnarna. Det är samma princip på alla Ferrara och Lioni modeller oavsett kaffelösning eller antal kvarnar.

Överfull tratt

Ibland är tratten till bryggenheten full med malet kaffe på grund av fukt, vilket gör att kaffet inte kommer ned till bryggenheten och då blir det inte heller något kaffe i koppen.Här har vi börjat ta loss tratten för att rengöra den. Klicka här för att läsa den fullständiga beskrivningen. Man behöver göra rent tratten lite då och då. Se bara till att den är torr när den sätts tillbaka.

Ifall det inte hjälper felanmäl med ert ID-nummer, en kontaktperson (med telefonnummer) via e-post till felanmalan@selecta.com eller ring på 0770-85 85 85 knappval 2.

Selecta Kundservice (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.