Varför blir det stopp på mjölk/vitt/choklad och vilken rengöring behövs (Farini)?
Det vanligaste problemet när man får problem med tillförseln av choklad eller mjölk är stopp I blandarskålarna. Det gäller de flesta kaffemaskiner. Våra Comfort-kunder behöver rengöra dessa själv och det är en enkel procedur. Denna guide gäller Farini.
Nedmontering av blandaren/blandarskålen:
- Lossa slangen från blandaren (D) och rengör den.
- Vrid utmatningsöppning uppåt (A).
- Vrid spaken (C) moturs.
- Ta tag i blandarenheten (B) och dra.
Separera alla komponenter: den övre tratten (A), ångskyddet (B), vattenpåfyllningstratten (C) och rengör dessa.
Vispvingen ovan kan också behöva en rengöring (vid behov) med en mjuk borste.
Montering av blandaren:
- Montera tillbaka blandarskålens (B) samtliga delar.
- Vrid spaken (C) medurs för att fästa blandaren.
- Vrid utmatningsöppningen (A) nedåt.
- Sätt tillbaka slangen på blandaren (D).
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar