Varför blir det stopp för mjölk/vitt/choklad och vilken rengöring kan behövas (Ferrara/Lioni)?

Det vanligaste problemet när man får problem med tillförseln av choklad eller mjölk är stopp i blandarskålarna. Det gäller de flesta kaffemaskiner. Våra Comfort-kunder behöver rengöra dessa själv och det är en enkel procedur. En annan möjlighet är att utloppspiparna från produktbehållarna (för pulver/socker) är i fel position.  

Denna guide gäller Ferrara och Lioni. Finns även beskrivet i manualen för maskinen.

Fäll ner luckan framför produktbehållarna för att komma åt utloppspiparna och blandarskålarna.Här har vi hur utloppspiparna ser ut när de är "stängda" och inget pulver går ned i blandarskålarna.


Utloppspiparna skall vara nedtryckta (som på bilden ovan) för att det skall komma något pulver/socker.Här är ursprungsläget innan man tar bort blandarskålarna. Vrid gärna produktbehållarnas utloppspipar uppåt, för att hindra att något pulver faller ned när blandarskålarna tas ut (glöm dock inte att dra ned dem senare).Vrid den gröna låsringen motsols till positionen som syns till höger i bilden.Dra sedan blandarskålen rakt ut och diska dessa. Här ser vi fästena som man sedan skall trycka tillbaka blandarskålen mot.Rengör/torka blandarskålen och dra även loss slangarna för att rengöra dem. Området med den gröna ringen skall riktas mot fästet i bilden ovan (gröna ringen i den bilden).

Sätt sedan tillbaka slangarna och tryck blandarskålen rakt in (kontrollera passningen mot fästena i den tredje bilden), lås fast blandarskålen genom att vrida den gröna låsringen medurs.

Selecta Kundservice (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.