Vad kan jag göra om vi får upp felmeddelandet "Doser Fault" (Ferrara/Lioni)

Det betyder att en av motorerna som driver produktbehållarna varnar för att det går trögt (eller inte alls) att få ut pulver/socker. Normalt är felmeddelandet Doser 1-3 Fault.

Orsaken till varningen kan variera men det man kan göra är:

  1. Ta ut produktbehållarna och sätt in dem igen (kontakten kan vara dålig). 
  2. Man bör även kontrollera om något innehåll blivit hårt (främst på grund av fukt). Socker tenderar exempelvis att bli hårt om det får ligga länge. Man kan behöva ta ut innehållet och rengöra behållaren (torka noggrant). Fyll därefter på med nya ingredienser.
  3. Starta även om maskinen efter ovanstående åtgärder.För att komma åt produktbehållarna fäller man ned ner luckan framför dem. För att låsa upp luckan trycker man ned den gröna spaken till vänster.Skjut upp utloppspiparna så att inga ingredienser rinner ut.Lyft ur produktbehållarna och ställ dem på bänken.


Ett bra metod för att kontrollera eventuella problem är att vrida på det runda plaströret på baksidan av behållarna för att se om någon av dem går trögt. Ifall det går trögt kan man försöka skaka om eller alternativt byta ut innehållet (om det blivit hårt).Här är en genomskärning hur produktbehållarna skall sitta och hur mekanismen ser ut.

Hjälper inte dessa åtgärder bör ni felanmäla med ID-nummer på maskinen, en kontaktperson hos er (med telefonnummer) via e-post till felanmalan@selecta.com eller ring på 0770-85 85 85 (knappval 2).
Selecta Kundservice (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.