Vad betyder de olika certifieringarna?

I Selectas sortiment av produkter och varor inom kaffe, mat och dryck finns ett varierat utbud av produkter som är certifierade. Hos oss på Selecta hittar du produkter med märkningar från Fairtrade, KRAV, EU Ekologisk, Rainforest Alliance och UTZ.

En produkt kan vara enkel-, dubbel- eller trippelcertifierad och innehåller då en eller flera certifieringar samtidigt. Certifieringarna värnar om att produkterna är framtagna på ett mer miljövänligt produktionssätt och att de som arbetar med produkterna jobbar enligt reglerade villkor.


EU-EKOLOGISK
Alla EU:s medlemsstater har etablerat ett kontrollsystem som garanterar att minst 95% av produktens innehåll har producerats ekologiskt. På förpackningen finns alltid producentens, förädlarens eller försäljarens namn samt kontrollorganisationens namn eller kod.


UTZ-CERTIFIED
Garanterar att kaffet är producerat på ett från miljösynpunkt ansvarsfullt sätt och att produktionen präglas av rimliga villkor. Certifieringen baseras på Utz Kapehs Code of Conduct som är ett antal kriterier för socialt och miljömässigt ansvarstagande vid produktion och ett effektivt "farm management" på odlingen.


RAINFOREST ALLIANCE
Internationell miljömärkning med fokus på ekosystemet. En certifiering som garanterar att råvaran är producerad under miljövänliga förhållanden som är socialt acceptabla. Bonden driver sin gård så att han tjänar till ett anständigt liv i dag och har en driftvärdig gård att överlåta till sina barn i morgon.


KRAV
Svensk märkning för ekologisk produktion. Syftet är att  producera livsmedel med så stor hänsyn till djur och miljö som möjligt. För att godkännas som kravmärkt ska produktionen ske utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Inte heller några genmodifierade organismer (GMO) får förekomma i produktionen.


KLIMATKOMPENSERAT KAFFE FRÅN
ARVID NORDQUIST

Selecta Kundservice (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.