Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur hanterar jag/vi större vattenläckage i vår kaffemaskin?

När det läcker inuti kaffemaskinen är det viktigt att tänka på att den har en vattentank och ifall vattenläckaget är omfattande bör man direkt stänga av maskinen. När den är avstängd fyller den inte längre på vattentanken och då begränsar man läckaget.Hur stor vattentanken är varierar beroende på modell, ovan har vi listat några av de vanligaste modellerna.Om kaffemaskinen är avstängd och det fortsätter att läcka från vattentanken är det bra att veta hur mycket vätska spillbrickan klarar av.

Ifall läckaget är på vägen till kaffemaskinen bör man stänga av vattnet. Det sitter en ballofix koppling där man kan stänga av vattnet sitter (se nedan).I exemplet ovan är vattnet på.  Först har vi ballofix-ventilen och sedan vattenfelsbrytaren (vattensäkringen). Positionen av det svarta vredet avgör om vattnet är på eller avstängt. Vattnet är normalt på om vredet är längs med vattenflödet.Här har vi stängt av vattnet, vilket är att rekommendera vid större läckage. Glöm dock inte att sätta på vattnet igen när kaffemaskinen fungerar igen.  

Vattenfelsbrytaren är monterad mellan tappstället och anslutningsslangen till kaffemaskinen. Den stänger av tillflödet när den passerade vattenmängden överstiger inställt värde.

Vid vattenläckage från kaffemaskinen behöver ni göra en felanmälan till oss så vi kan skicka ut en tekniker. Glöm inte att felanmäla med ert Maskin ID-nummer, uppgifter till en kontaktperson (med telefonnummer) via e-post till felanmalan@se.selecta.com eller ring på 0770-85 85 85 (knappval 2).

Selecta Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.